andreigheorghe.ro :: View topic - Diferenta intre Romania si "alte locuri"
Site :: Forum :: FAQ :: Search
MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  ProfileProfile  Log in to check your private messagesLog in to check your private messages  Log inLog in   RegisterRegister

Diferenta intre Romania si "alte locuri"
Goto page 1, 2, 3  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    andreigheorghe.ro Forum Index -> arhiva
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mucinel
undivided

PostPosted: Sat Jul 17, 2004 11:30 pm    Post subject: Diferenta intre Romania si "alte locuri" Reply with quote

Constatata in mici si cotidiene intamplari :

- In alte parti, pompierul care trebuie sa verifice extinctoarele in birouri bate la usa timid, isi cere scuze de deranj, verifica dispozitivul, scrie ceva intr-un caiet, spune la revedere si inchide usa dupa el.
In Romania, nea' Caisa de la Prevenirea si Stingerea Incendiilor apare obraznic in usa, cu sapca pe ochi, cere de urgenta cu responsabilul de tura, se uita in graba la extinctor si anunta amenzi pentru un motiv sau altul.

- In hotelul Fairmont, bodiguardul de 2 metri cu muschi la o mana cat capul meu, antrenat sa bata si sa rupa oase, imi zambeste cu gura pana la urechi si-mi ureaza o seara placuta, chiar daca n-am intrat in hotel decat sa fac un pishu.
La Pizza Hutt din Romana un agent de paza ma ameninta ca-mi rupe capul pentru ca ma uitam de pe strada, prin vitrina, la preturi.

- Vanzatoarea dintr-o benzinarie oarecare are obiceiul sa-mi strecoare un marlboro rosu in loc de lights, si ma prind mereu prea tarziu. Cand i-am facut observatie a zambit, s-a scuzat de o mie de ori si de-atunci n-am mai vazut rosu.
O babeta obosita pufneste scarbos catre mine cand o rog frumos sa-mi schimbe painea cu mucegai cu care incerca sa ma fraiereasca.

- Intr-un barulet mignon, se intampla sa-l calc pe picior pe un negru matahalos, da' negru-negru, ca-n filmele americane. Ma ia in brate, ma sufoca cu o imbratisare, si aflu ca e din Nigeria, ii plac romancele si 3 beri serioase il baga sub masa.
Intr-o discoteca din mamaia sunt avertizat de un amic sa nu ma uit atat de insistent la o tanara domnisoara, care e concubina nu-stiu-cui, asta daca vreau sa-mi pastrez tendoanele.

- Intr-o tara calda, sunt oprit de politie pe un drum cu limita de viteza 100km/h. Sunt informat ca aveam 87km/h, ofiterul ma felicita pentru modul in care conduc, imi da o ciocolata si-mi spune s-o tin tot asa.
Taica-miu a fost amendat pentru 52km/h, pe Barbu Vacarescu.

- Obisnuiesc sa dansez salsa pe la 2 noaptea, cand n-am somn, in casa, cu muzica cam la maxim. Am tras cu urechea, ceva-ceva se aude prin peretii apartamentului meu din aceeasi tzara calda.
Vecinul meu de sub mine, din tei, mi-a facut reclamatie la politie ca tropai prin casa fara papuci, si nu poate sa doarma. Are servici, are copii...

- Compania de apa calda a facut o greseala si mi-a dat 5 luni gratuite. Nu ca as avea mare nevoie, dupa cum spunea, tara e calda.
Cand am instalat apometru in tei, factura a scazut de la 2.5 milioane la 210.000 lei.

Deci..ceva ar merge schimbat...dar de unde incepem?
Mucinel
undivided

PostPosted: Sat Jul 17, 2004 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

Diferenta "dintre", prostule.

Nefe, cum facem cu pupicul, ca m-am taxat singur?
scaiete
undivided

PostPosted: Sun Jul 18, 2004 7:44 pm    Post subject: Reply with quote

si zi asa mucinele: toate put in romania si toate sunt parfumate in tzara aia calda:
acolo pompierii sunt timizi si discreti, toti badigarzii zambitori, toate vanzatoarele isi cer scuze, negrii-negrii te imbratiseaza cand ii calci pe picior, politia iti da ciocolata si compania de apa calda (sic) iti da apa gratuit cand greseste....uau! e paradisul sau mi se pare mie?

te intrei tu "ceva ar merge schimbat....dar de unde incepem?" pai eu iti propun sa incepi cu schimbatul placa
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Gerald
undivided

PostPosted: Sun Jul 18, 2004 10:29 pm    Post subject: Re: Diferenta intre Romania si "alte locuri" Reply with quote

Mucinel wrote:
- Intr-o tara calda, sunt oprit de politie pe un drum cu limita de viteza 100km/h. Sunt informat ca aveam 87km/h, ofiterul ma felicita pentru modul in care conduc, imi da o ciocolata si-mi spune s-o tin tot asa.

bai, mucinel.esti un mincinos patentat.ia mai du-te tu dracului, ce zici , ne faci hatarul asta?
medit
Guest

PostPosted: Sun Jul 18, 2004 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Boribitza scrie timid:
si zi asa mucinele: toate put in romania si toate sunt parfumate in tzara aia calda:
acolo pompierii sunt timizi si discreti, toti badigarzii zambitori, toate vanzatoarele isi cer scuze, negrii-negrii te imbratiseaza cand ii calci pe picior, politia iti da ciocolata si compania de apa calda (sic) iti da apa gratuit cand greseste....uau! e paradisul sau mi se pare mie?

te intrei tu "ceva ar merge schimbat....dar de unde incepem?" pai eu iti propun sa incepi cu schimbatul placa

Boribita, asta-i topicul! Very Happy
da-i inainte cu bagatul strambelor, fara sa dai o idee, o idee adevarata de schimbare in bine a unei tari atat de frumoase, cu rauri, ramuri si oameni.

in afara de salarii, politicieni corupti, moneda, violenta in limbaj, tristete in priviri, dinti stricati, imbogatiti prosti si aroganti, drumuri proaste...eu n-as schimba nimic in Romania! totul e perfect, de aia ma simt atat de bine aici!
Back to top
Mucinel
undivided

PostPosted: Sun Jul 18, 2004 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
bai, mucinel.esti un mincinos patentat.ia mai du-te tu dracului, ce zici , ne faci hatarul asta?

Sa fi iubit daca nu ma crezi, tot ce am afirmat mai sus mi s-a intamplat, e drept ca la faza cu garcea am ramas si eu cu gura cascata. Dar deh, tara turistica.

Quote:

Poate-ti imaginezi ca am deschid topicul asta ca sa injur romania, ca sa va arat ce bine e in alte locuri, si sa inchei cu "carati-va din tara asta de rahat.
Nu.
Imi iubesc tara, asa murdara cum e, si desi am fost in multe locuri din lumea asta, n-as trai in alta parte. Si vreau sa incerc sa schimb cate ceva, chit ca nu mare lucru.
Dar ma intristeaza cand femeia de serviciu din Unirii, dupa ce un strain a intrebat-o unde e directorul, scrasneste din dinti in urma lui "uite-l si p-asta, se crede la el in tara".

Cred ca jumate din probleme tarii s-ar rezolva printr-un zambet, o amabilitate gratuita, un semn de civilizatie. Toata lumea stie sa faca politica, toti injuram tziganii si politiecienii corupti, dar nu toti se dau jos din masina cu un zambet, dupa ce au fost tamponati.

Da, vreau sa schimb cate ceva. Injura-ma ca-s idealist, si vezi-ti mai departe viata-ti cenusie.
medit
Guest

PostPosted: Sun Jul 18, 2004 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

de ce-i mincinos, Maxie? poate-i doar un norocos...de exemplu o firma-si face publicitate la ciocolata si le da politistilor o cantitate oarecare pe care s-o distribuie la conducatorii auto( binenteles ca si politia primeste bani pentru asta, ups, un nou investitor).
si daca te nimeresti in drumul politistului Mos-Craciun, primesti cadou, caaaaadou, caaadooou!...
Back to top
scaiete
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 12:07 pm    Post subject: Reply with quote

medit wrote:
Boribita, asta-i topicul! :D
da-i inainte cu bagatul strambelor, fara sa dai o idee, o idee adevarata de schimbare in bine a unei tari atat de frumoase, cu rauri, ramuri si oameni.

in afara de salarii, politicieni corupti, moneda, violenta in limbaj, tristete in priviri, dinti stricati, imbogatiti prosti si aroganti, drumuri proaste...eu n-as schimba nimic in Romania! totul e perfect, de aia ma simt atat de bine aici!

scrisesem un raspuns kilometric care s-a dus pe apa sambetei. acum trebuie s-o iau de la capat, futu-i.

pe scurt:

medit, eu am venit cu o idee - sa nu ne mai bocim atat de mila si sa o lasam mai moale cu placa asta a comparatiilor intre noi si "tarile calde". in primul rand pentru ca aceste tari calde sunt astazi asa cum sunt ca rezultat al unei evolutii istorice iar nu pentru ca au trei coaie. Astfel de comparatii sunt aberante pentru ca e ca si cum ai compara un individ care a stat in parnaie cativa ani buni cu unul care in aceeasi perioada si-a dezvoltat o afacere frumusica. fostul parnaias are dinti stricati, nu e prea zambitor si merge cu autobuzul la atelierul de impachetat fum unde cu greu si-a gasit ceva de lucru. celalalt e un tip relaxat, zambitor, care e in drum spre sala de fitness in masina proprietate personala si da cu eleganta si amabilitate prioritate mijloacelor de transport in comun care plimba clasa muncitoare.

daca tot avem mania comparatiilor ar trebui sa ne comparam cu tarile care au avut o experienta istorica mai apropiata de a noastra. nu vreau sa apar drept un admirator al tabloului actual al romaniei dar sunt constient ca n-o sa fie pictat in culori vii peste noapte

MUcinel wrote:
Poate-ti imaginezi ca am deschid topicul asta ca sa injur romania, ca sa va arat ce bine e in alte locuri, si sa inchei cu "carati-va din tara asta de rahat.

imi imaginez doar ca am auzit destul astfel de comparatii romania - tzarile calde

Quote:
Cred ca jumate din probleme tarii s-ar rezolva printr-un zambet, o amabilitate gratuita, un semn de civilizatie. Toata lumea stie sa faca politica, toti injuram tziganii si politiecienii corupti, dar nu toti se dau jos din masina cu un zambet, dupa ce au fost tamponati.

zambetul ala de unde sa iasa? tu ai zambi cand ziua de maine te streseaza? poate ar trebui sa legalizam marijuana intai sa fim cu totii mai relaxati si zambitori, apoi schimbarile in bine vor urma, potrivit teoriei tale

Quote:
Da, vreau sa schimb cate ceva. Injura-ma ca-s idealist, si vezi-ti mai departe viata-ti cenusie

si eu as vrea sa schimb multe nu cred ca idealismele m-ar ajuta. imi vad de viatza cenusie.
Back to top
Guest

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 2:07 pm    Post subject: Re: Diferenta intre Romania si "alte locuri" Reply with quote

maxiejazz wrote:
Mucinel wrote:

Mucinel: In afara de cazul in care pe Barbu Vacarescu este limita de viteza 40km/h sau daca politistul era in aceiasi masina cu taica-tu (si se uita la vitezometru) nu avea cum sa-i dea amenda. Baietii cu radarul nu pot sa te opreasca decat daca depasesti limita legala cu 10km/h (deci de obicei 60km/h). Este marja de eroare acceptata a aparatului de radar.

Asta ca sa nu te mai intrebi de ce e sceptica lumea.
Back to top
Mucinel
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
in primul rand pentru ca aceste tari calde sunt astazi asa cum sunt ca rezultat al unei evolutii istorice iar nu pentru ca au trei coaie

Asta nu-i decat o scuza, "dom'le, noi am fost calariti 800 de ani, ce vreti de la noi?" N-o sa folosesc argumentul asta decat ca sa rad subtil de vestici cand se uita de sus la mine, nicidecum ca sa ma complac in mizeria actuala.
Dar, pe undeva ai si dreptate; Te-ai intrebat vreodata de ce-au frecat-o evreii 40 de ani in desert, cand puteau bine mersi s-ajunga in 2-3 luni in Palestina, chiar perpedes? Ca sa le iasa mentalitatea de sclav din cap. Asta ne trebuie si noua, o generatie de sacrificiu, dar trebuie sa mergem in directia aia, nu inapoi.

Quote:
Astfel de comparatii sunt aberante pentru ca e ca si cum ai compara un individ care a stat in parnaie cativa ani buni cu unul care in aceeasi perioada si-a dezvoltat o afacere frumusica. fostul parnaias are dinti stricati, nu e prea zambitor si merge cu autobuzul la atelierul de impachetat fum unde cu greu si-a gasit ceva de lucru. celalalt e un tip relaxat, zambitor, care e in drum spre sala de fitness in masina proprietate personala si da cu eleganta si amabilitate prioritate mijloacelor de transport in comun care plimba clasa muncitoare.

Gresit, identifici zambetul cu fericirea si averea. Ce te costa sa zambesti? Nu trebuie sa fi bogat, nu trebuie sa ai masina, nu trebuie sa n-ai grija zilei de maine, nu-i nevoie decat de sa-ti contracti niste muschi pentru cateva secunde. De ce e nevoie sa fi fericit pentru a zambi? Ecuatia e invers proportionala, zambeste si vei fi fericit, indiferent de ce-i acasa, pe strada, la televizor.
Nu incerca intai sa fi fericit, ca sa ai de ce zambi. Nu asa merge. Daca intelegi asta, eu voi fi multumit.
De fapt, asta vroiam sa spun cu exemplele alea - ca si cel mai mizer om se poate simti bine cu un zambet GRATUIT!

Cat despre amenda de la 52km/h, nu mai tin minte exact daca erau 52, sau 62 (cand limita era 60), dar stiu exact ca l-a oprit pentru +2 km.
Guest

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

Mucinel wrote:
Cat despre amenda de la 52km/h, nu mai tin minte exact daca erau 52, sau 62 (cand limita era 60), dar stiu exact ca l-a oprit pentru +2 km.

Daca limita e de 50 si te opreste la 62, diferenta e de 12Km. Cum am spus mai sus radarul nu poate sa te opreasca decat cand depasesti cu peste 10 Km/h. Limita de 60 s-a schimbat de multisor, ar trebui informatii de ultima ora intr-o discutie de asta, ca vorba aia suntem tara in tranzitie. Smile
Back to top
bulu
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Hai bre, de ce esti rau? Se intelege destul de bine ce voia sa zica.
Back to top
View user's profile Send private message
scaiete
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Mucinel wrote:
Quote:
in primul rand pentru ca aceste tari calde sunt astazi asa cum sunt ca rezultat al unei evolutii istorice iar nu pentru ca au trei coaie

Asta nu-i decat o scuza, "dom'le, noi am fost calariti 800 de ani, ce vreti de la noi?" N-o sa folosesc argumentul asta decat ca sa rad subtil de vestici cand se uita de sus la mine, nicidecum ca sa ma complac in mizeria actuala..

eu nu am folost argumentul ala ca o scuza. e celebra deja aberatia ca "noi luptam aici si ei construiau catedrale" eu ma refeream la faptul ca nu poti compara evolutia democratiei in romania cu cea din suedia de ex. pentru ca daca te gandesti la resursele naturale cum ar fi? nu am date statistice dar ma intreb cum arata dezvoltarea economica a acestei tzari la inceputul secolului 19

Quote:
Gresit, identifici zambetul cu fericirea si averea

al era doar un contra-exemplu la ceea ce spusese medit mai devreme (tristetea in priviri, dinti stricati etc). nu identific fericirea cu averea. dar un zambet natural, deschis, direct da. nu insa si un zambet profesional de plastic. nu e musai sa fii bogat ca sa fii fericit. n-am fost niciodata in brazilia dar o sa ajung la un moment dat. mie oamenii aia imi par ca stiu sa fie fericiti. generalizez desigur si nu e bine. dar asta e senzatia mea. si mi-au confirmatäo si impresiile de calatorie ale prietenilor care au fost acolo
Back to top
Mucinel
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
nu poti compara evolutia democratiei in romania cu cea din sue

Tot o scuza ramane, indiscutabil mediul politic si-a spus cuvantul, da' ce-o sa facem acum? Stam sa plangem ca n-au venit americanii acu' 500 de ani? Directia e inainte monsher, ce facem de-acu incolo?

Quote:
dar un zambet natural, deschis, direct da. nu insa si un zambet profesional de plastic.

Repet, n-are nici o legatura starea materiala, sufleteasca cu zambetul.
Am vazut oameni carora le-a ars casa, le-au murit rude, si-au pierdut averi, si cu toate astea, intr-o luna le mijise un zambet.
Un zambet de plastic, da, e fals, mie mi-ar face chiar mai mult rau.
Dar e atat de ieftin, atat de putin sa zici " Hai ba, ca o sa fie bine. Uite ce soare e afara". E greu, stiu, mai ales la un popor care nu stie sa rada.
Rade la vacanta mare, rade la seinfeld , rade cand se taie putze prin spitale din greseala si rade la accidente de masina. Radem de altii, si altii rad de noi.
Totul e mentalitate, de ce crezi ca nu se califica echipa romaniei nicaieri, de ce tzipa ziarele despre o coruptie nesimtita si nu se intampla nimic, de ce te reclama vecinii cand bei un spritz cu amicii, de ce te fura postasul?
Totul e din educatie, si in primul rand, dar in primul rand, inainte sa scadem pretul la rosii si la blugi, inainte sa crestem pensiile, inainte sa castigam la loto, trebuie sa ne educam. Scoli, facultati, televizor, ziare, constiinta civica, orice, de acolo se incepe.
Pe undeva, sunt ipocrit. Niciodata n-am stiut cum e sa nu ai, niciodata nu mi-a fost foame, si n-am purtat haine la mana a doua.
Dar, putea sa nu ma intereseze, nu?
scaiete
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

ai pus punctul pe i. problema noastra e ca radem la seinfield:)
Back to top
cristipas
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Mucinel wrote:

hai sa -ti servesc unul din argumentele tale : a incalcat legea ? trebuie pedepsit. fie ca e vb de +2 sau +200.
mi-aduc aminte cazul nu shtiu carui boss de la nokia, ericson sau nu shtiu ce comp. suedeza care a impushcat o ditamai amenda (lasam faptul ca amenda era proportzionala cu venitul) tocmai pt o depashire de genul +2 ...
:smile:
Guest

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Mucinel, eu recunosc spasita ca am citit topicul asta cam pe diagonala, dar nu am reusit sa identific singura informatie care ma interesa. Care-i tara aia atat de "calda" si de zambitoare, domnule?? Zi-i pe nume, sa o iau in calcul cand ma hotarasc unde o sa emigrez data viitoare...

PS: vorbesc foarte serios.
Back to top
micky
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

aseara vorbeam cu un prieten plecat in state acum 7 ani si intors acum pentru prima data.
nu s-a apucat sa denigreze locul din care a plecat - la intrebarea mea, care e impresia dupa atata timp, ce i s-a parut schimbat si in ce sens, bun sau rau, primul lui raspuns a fost ca s-au schimbat multe, in general in bine; dar prelungind discutia pe acelasi subiect, mi-a zis ca cel mai mult il deranjeaza birocratia excesiva, si fetele posomorate ale oamenilor.

mi-a povestit ce "placere" e pentru un rezident din alta tara sa-si schimbe pasaportul - Serviciul Pasapoarte, chitante CEC scrise gresit etc.

o alta faza care l-a amuzat si iritat in acelasi timp a fost cand si-a deschis cont intr-o banca: "de unde provin banii?" - i-a placut intrebarea, a raspuns inocent: "din trafic de droguri, doamna!"; "unde lucrati?" - usor mirat si neintelegand in totalitate scopul intrebarii, i-a spus locul de munca; se legitimase cu buletinul romanesc, inca valabil (nu a obtinut inca cetatenia), asa ca functionara respectiva a intrat usor in ceata: "cum scriu eu acum, domiciliul in Romania si loc de munca in alta tara?!"; prietenul meu i-a spus atunci ca, daca i se pare mai simplu, sa scrie ca lucreaza la Apaca, numai sa termine odata.

parerea lui e ca noi aceeptam drept firesti unele lucruri, fara sa incercam sa le schimbam, desi nu sunt deloc normale; si cred ca are dreptate.
nenea cosmos
undisputed

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 9:13 pm    Post subject: Re: Diferenta intre Romania si "alte locuri" Reply with quote

Mucinel wrote:
Constatata in mici si cotidiene intamplari :

- In alte parti, pompierul care trebuie sa verifice extinctoarele in birouri bate la usa timid, isi cere scuze de deranj, verifica dispozitivul, scrie ceva intr-un caiet, spune la revedere si inchide usa dupa el.
In Romania, nea' Caisa de la Prevenirea si Stingerea Incendiilor apare obraznic in usa, cu sapca pe ochi, cere de urgenta cu responsabilul de tura, se uita in graba la extinctor si anunta amenzi pentru un motiv sau altul.

- In hotelul Fairmont, bodiguardul de 2 metri cu muschi la o mana cat capul meu, antrenat sa bata si sa rupa oase, imi zambeste cu gura pana la urechi si-mi ureaza o seara placuta, chiar daca n-am intrat in hotel decat sa fac un pishu.
La Pizza Hutt din Romana un agent de paza ma ameninta ca-mi rupe capul pentru ca ma uitam de pe strada, prin vitrina, la preturi.

- Vanzatoarea dintr-o benzinarie oarecare are obiceiul sa-mi strecoare un marlboro rosu in loc de lights, si ma prind mereu prea tarziu. Cand i-am facut observatie a zambit, s-a scuzat de o mie de ori si de-atunci n-am mai vazut rosu.
O babeta obosita pufneste scarbos catre mine cand o rog frumos sa-mi schimbe painea cu mucegai cu care incerca sa ma fraiereasca.

- Intr-un barulet mignon, se intampla sa-l calc pe picior pe un negru matahalos, da' negru-negru, ca-n filmele americane. Ma ia in brate, ma sufoca cu o imbratisare, si aflu ca e din Nigeria, ii plac romancele si 3 beri serioase il baga sub masa.
Intr-o discoteca din mamaia sunt avertizat de un amic sa nu ma uit atat de insistent la o tanara domnisoara, care e concubina nu-stiu-cui, asta daca vreau sa-mi pastrez tendoanele.

- Obisnuiesc sa dansez salsa pe la 2 noaptea, cand n-am somn, in casa, cu muzica cam la maxim. Am tras cu urechea, ceva-ceva se aude prin peretii apartamentului meu din aceeasi tzara calda.
Vecinul meu de sub mine, din tei, mi-a facut reclamatie la politie ca tropai prin casa fara papuci, si nu poate sa doarma. Are servici, are copii...

- Compania de apa calda a facut o greseala si mi-a dat 5 luni gratuite. Nu ca as avea mare nevoie, dupa cum spunea, tara e calda.
Cand am instalat apometru in tei, factura a scazut de la 2.5 milioane la 210.000 lei.

Deci..ceva ar merge schimbat...dar de unde incepem?

da de ce sa schimbam bai? esti cu capu? sa te explic punct cu punct:

la romanica te-a inervat pompieru. asta pentru ca erai o sluga pirlita ca daca aveai outze il zburai afara lejer. la strainezia ala care face pe pompieru e un auslander ca si tine si de aia paseste pe virfuri.

cind sint la pizzahut ma inerveaza teribil aurolacii care belesc ochii pe geam asa ca bine a facut budigardu ca te-a luat la poceala. elefantu ala din tara calda care te-a felicitat ca ai ales faimontu sa te pisi iti zimbea ca stia ca aia e cea mai buna metoda sa te cari mai repede.

nu e butic la care sa fiu client si sa nu stie cumatra exact ce tigari fumez, ce ciocolata duc acasa si ce ciunga mestec, si sa fie vreo 4 butice pe unde calc. diferenta e ca eu sint bagat in seama desi nu las vreo spaga, nu sint nesemnificativ ca tine ca te plingi ca nu te tine minte lumea. aia de la benzinaria oarecare din tara calduroasa iti da ce tigari vrei tu in strainezia ca e patronu cu ochii pe ea, patron ca o plateste mult mai mult decit alea 3 bulioane pe care le primesc vinzatoarele prin romania. o alta emigranta daca cumva nu te-ai prins. sau o proprietara de franciza, iar nu te-ai prins.

in discoteca in mamaia imi pare rau ca n-ai luat-o nitel pe coaja, daca beleai ochii la jupineasa mea te calcam pe git, ariciule. negru ala mare care te-a pupat vroia sa te futa. ai avut vaselina?

la aia cu viteza esti complet timpit. alergam cu 115 si am derulat aparatu pina la o poza sub 80 la frinare sa iau amenda minima, fara spaga, doar cu vorba buna. fa tu de astea cu politistu neamt sa vezi ce iti iei si pe coaja. amenda cu 52 de a luat-o al batrin al tau nu e reala, sigur a facut el pe smecheru, sub 60 nu te opreste nici dracu.

sa dansezi tu salsa la 2 noaptea poponarule (salsa e dans de poponari, evident, numai un poponar ar dansa salsa singur adica ar da din cur prin casa) si sa vezi ce omoru dracu iti dadeam eu, nu mai apucai sa vezi tu reclamatie la militie. la strainezia te lasa aia sa dansezi noaptea ca sint timpiti si prosti.sau minti tu rau ca stim foarte bine ca nu scoti un decibel in plus in strainezia si ti-o si iei rapid.

compania de apa calda ti-a dat 5 luni gratuite pe dracu dar tu esti dintre botistii care cred in reclamele in care la o masina noua e aeru conditionat gratis de parca a cazut din luna si nici nu iti inchipui ca o sa platesti su lunile ala 5 in timp de o sa iti iasa pe nas. daca tu ai platit in tei doar la apa calda 2 bulioane esti marele timpit al secolului sau un mitoman de exceptie ca nu tre sa platesti tot ce e pe lista aia de la parter fara sa intrebi.

daca esti in strainezia ramii dracu acolo.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mucinel
undivided

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

LOL

That's what im talking about!
Deskpotik
undivided

PostPosted: Tue Jul 20, 2004 1:52 am    Post subject: Reply with quote

cata frustrare si patriotism pe tine cosmose Smile - cum gasesti tu logica acolo unde e tampenie... im placi esti simpatic cum te-ai adaptat vremurilor
rochi
undivided

PostPosted: Sun Jul 25, 2004 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Am si eu exemple din astea, nu asa de spectaculoase ca cele de mai sus. Dar in orice caz am observat ca dincolo esti respectat.

- de ex, m-a lasat masca un politist vorbind civilizat cu un scandalagiu sau altadata cu niste cheflii in stare avansata de crita. La noi asta n-am vazut niciodata.
- la benzinarie un vinzator sta un sfert de ora sa vorbeasca cu banca pentru o problema la cardul meu.
- si pe mine m-a prins politia in ofsaid si nu a incercat sa imi arate cit de chet e el. Acolo chiar am impresia ca politia previne si stie cind e cazul sa o lase mai moale. La noi am impresia ca de abia asteapta sa te prinda in zona gri ca sa te arda

Nu sint nici impotriva a ceea ce romanesc, nici neaparat pro-occidental. Dar cred ca noua romanilor nici nu ne place sa le recunoastem altora meritele. Am auzit de atitea ori de lucruri care afara merg, verificate, de zeci de ani. Dar la noi "nu ar merge", "nu tot ce e din Occident e bun", "nu orice se potriveste la noi", samd. Pai nu, la noi e totul foarte complicat. Noi sintem mai complecsi, mai priceputi, la noi totul e altfel. Strainii astia sint in schimb superficiali, "chiar daca au bani tot prosti ramin", etc.

Cu siguranta ca o sa mai dureze pina se schimba si la noi ceva. Nu putem sa ne comparam cu altii care au zeci de ani de libertate. Dar poate ca totusi ar fi mai bine sa fim cinstiti cu noi insine si sa nu ne infoiem atita fiindca, la o privire mai atenta, avem cam multe de invatat de la altii.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Deskpotik
undivided

PostPosted: Sun Jul 25, 2004 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

Cauza este ca - cine a vrut sa plece a plecat, cine a vrut casa mare a facut afaceri sau a furat... cine nu - uite-i si tu pe aici cu aberatii gen pompierii din vest sunt respectosi pentru ca sunt emigranti... si alte ineptii d'astea...

vad ca s-a format o noua clasa "intelectualul ratat" caruia frustrarea ii dicteaza un nou mod de cum sa vada lumea ca sa nu se mai oftice cat de idiot a fost din 89 pana in prezent - cum a irosit tone de oportunitati.
gri
undivided

PostPosted: Mon Jul 26, 2004 9:10 am    Post subject: Reply with quote

eu cred ca o diferenta foarte usor sesizabila chiar numai si citind forumu intre romania si alte locuri este aceea ca in alte locuri s-au strans toti aia care stapanesc si manevreaza cu mare maiestrie urmatoarele concepte: roman, romanism, balcanism, frustrare, ratare, incompetenta, nepasare. de asemenea, ii putem recunoaste pe cei din alte locuri dupa ticul verbal "romanul este".
mai mult decat atat, se pare ca toti cei care au inteles ce e romania, de ce e romania asa cum e si ce-i de facut cu romania se afla in alte locuri decat romania. asta e cam nasol.
pe de alta parte, cei din romania sunt usor de recunoscut dupa ignoranta si ipocrizia de care dau dovada si dupa cerbicia cu care refuza sa deschida ochii si sa vada ca sunt de cacat, atat in general si fiecare in particular, ca popor si ca suma de indivizi.
eh, uite ca eu am deschis ochii. ar trebui sa o tai in alta parte acuma, nu?
Deskpotik
undivided

PostPosted: Mon Jul 26, 2004 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

s-o tai / sa stai - dar sa faci ceva sa-ti schimbi statutul / situatia
Lheea
grófné

PostPosted: Mon Jul 26, 2004 8:23 pm    Post subject: Reply with quote

Deskpotik wrote:
dar sa faci ceva sa-ti schimbi statutul

dap. sunt de acord. gri - vezi, schimba'l si tu in ceva, orice... spre exemplu "casatorit"
da nu asa, oricum. gaseste'ti o ovreica pe undeva prin america...
Deskpotik
undivided

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 2:10 am    Post subject: Reply with quote

lasa caterinca asta ieftina de frecatoare de menta cu facultate (sper sa ai ca sa fie mai dramatic hahaha) - tu faci parte din esantionul ala de 80% care a adus tara acolo unde este prin IGNORANTZA SI IPOCRIZIIE...
Voi astia care stati pe margine si faceti caterinca...uite asa Nastase e 1, Ceausescu a fost tot 1... "scrumierele" ca voi sunt majoritare in RO ... in occident majoritari sunt oamenii de actiune !

Scrumiero' sa-ti fie RUSINE de ceea ce-ai devenit !

Last edited by Deskpotik on Tue Jul 27, 2004 3:40 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Lheea
grófné

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 2:21 am    Post subject: Reply with quote

genial
:lol: :lol:

nu am facultate, da am scoala vietii!! (replica mea favorita)
Deskpotik
undivided

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 3:39 am    Post subject: Reply with quote

ai un rahat
Lheea
grófné

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 3:46 am    Post subject: Reply with quote

dap, il am in fatsa.

Smile) pe tine mucoase, in caz ca am fost prea eufemistica

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    andreigheorghe.ro Forum Index -> arhiva All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum